MERCABILBAON ELIKAGAIEN TAILER SENTSORIALAK EZAGUTUZ
El alumnado de 5º de Primaria hemos estado en Mercabilbao participando en los talleres sensoriales de alimentos.
Hemos hecho un recorrido por las instalaciones descubriendo el origen, propiedades y curiosidades de frutas y hortalizas.
Después hemos realizado un taller sensorial en el que hemos aprendido a clasificar los pescados azules y blancos ,viendo sus beneficios en una dieta saludable.
Hemos limpiado pescado y hemos comido un delicioso pincho de pescado y un zumo multifruta.
¡ A partir de ahora vamos a comer mucho más pescado¡
¡Nos ha encantado la visita¡
Lehen Hezkuntzako 5. mailako ikasleak Mercabilbaon izan gara elikagaien tailer sentsorialetan parte hartzen.
Instalazioetan barrena ibili gara, fruta eta barazkien jatorria, propietateak eta bitxikeriak ezagutuz.
Ondoren, zentzumen-tailer bat egin dugu, arrain urdinak eta zuriak sailkatzen ikasteko, haien onurak dieta osasungarri batean ikusiz.
Arraina garbitu dugu eta arrain pintxo goxoa eta fruta anitzeko zukua jan ditugu.
Hemendik aurrera askoz arrain gehiago jango dugu!
Izugarri gustatu zaigu bisita!